måndag 1 juli 2013

Beer can chicken


Har sedan jag fick tag i Jamie Olivers kokbok om amerikans mat velat testa beer can chicken, testad laga det igår och fick ett otroligt gott resultat.

Så här enkelt var det:

Beer can Chicken på Emmas vis.

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop en marinad med kryddor du gillar med några matskedar olja, jag hade torkad chilli, paprikapulver, pepparblandning, sweet chilisås och salt.
Massera in en färsk kyckling i marinaden.
Ta en öl i burk av valfri sort, jag valde en ljus alkoholfri öl. Häll  eller drick ur hälften innan du "sätter" kycklingen över burken.
Sätt kycklingen i en långpanna och ställ i ugnen i cirka 1 till 1,5 timme och gå iväg och njut i solen eller något annat roligt.


Kycklingen blir otroligt mör och köttet faller av benen, en ny sommarfavorit i köket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar