måndag 14 januari 2013

Matiga muffins på svenskt vis

  

Muffins är roligt att baka och goda att äta. Så varför inte kombinera det goda, roliga och nyttiga? Här är ett recept på matmuffins med stektfläsk, soltorkade tomater och ost. Perfekt att ta med och äta på bussen hem, på utflykt eller iställer för smörgås till kaffet.

Till 12 stycken muffins behövs:
275g vetemjöl special fullkorn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk socker
½tsk pepper
100g stekfläsk, tärnat och stekt
125g valfri riven ost 
100g soltorkade tomater skurna i små bitar
2 ägg
2dl mjölk
ca ½dl olja

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mjölet och bakpulvret i bunke.
Tillsätt socker, salt, peppar, 3/4 av osten, det stekta fläsket och tomater blanda väl.
Här har jag valt att använda mig av en hushållsassisten, men det gör man som man själv vill.
Vispa äggen,  mjölken och oljan i  en separat bunke.
Tillsätt i de torra ingredienserna, rör till en sammanhållen men ojämn smet.
Skeda upp i muffinsformar, strööver osten och grädda i ca 20min.


Receptet är inspirerat från ett recept i "One and only cupcakes och muffins" Tukan förlag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar